U životu svake od nas redovnički zavjeti imaju veliko značenje. Veliku snagu ima dar darivanja samoga sebe svakodnevnim vršenjem svetih zavjeta. Zavjete bismo mogli definirati ovako – slobodni voljni čin neke osobe kojim se obvezuje da će činiti nešto bolje što inače ne bi bila dužna činiti.

«Evanđeoski savjeti na poseban način povezuju svoje sljedbenike s Crkvom i njezinim misterijem, njihov duhovni život mora također biti posvećen dobru cijele Crkve. Odatle nastaje dužnost redovnika da radi prema silama i vrsti svoga zvanja, bilo molitvom, bilo aktivnim djelima, da se ukorijeni i ojača Kristovo kraljevstvo u dušama i da se širi na sve strane. Stoga Crkva brani i podupire posebni značaj različitih redovničkih ustanova» (iz poglavlja o redovnicima Dogmatske konstitucije o Crkvi).

U redovničkim zajednicama polažu se tri zavjeta: siromaštvo, čistoća i poslušnost. Sam čin polaganja svečanih zavjeta održava se u vrijeme sv. Mise pred zajednicom i nazočnom Crkvom; roditeljima, prijateljima i znancima. To je vrlo velik i radostan čin za zajednicu. Zavjeti se polažu u ruke poglavarice.

Mnogi hodočasnici zadobili su velike milosti po zagovoru Bezgrešne Kraljice Karmela koju predstavlja slika nad glavnim oltarom  u našoj crkvi. Iz ljubavi prema Gospi, hodočasnici rado navraćaju u našu crkvu. Osobito rado dođu na njezin blagdan 16. srpnja koji posebno svečano slavimo.

Broj hodočasnika svake godine je sve veći, tako da je naše malo svetište prepuno Marijine djece. A to nam je prava radost jer tamo gdje se štuje Marija, tu se posebno časti i slavi Bog.

Na blagdan Karmelske Gospe uvijek je mnogo onih koji prime njezin škapular. Dosta njih obnove i učvršćuju svoju pripadnost Njoj kroz sakramente sv. ispovijedi i sv. pričesti.

Ima i onih vjernika koji rado sudjeluju na devetnici molitava i razmatranja ili trodnevnici sv. Misâ uoči njezina blagdana.

A Marija je uvijek tu, nazočna, živa, raširenih ruku, spremna primiti svakoga koji joj dođe. Isus nam ju je dao za Majku i kao što je Isusa učila hodati, govoriti, jesti… isto tako kroz povijest Crkve vodi svakog posebno i cijelu Crkvu zajedno – kao Majka!

“Neka vas Karmelska Gospa posebno uzme pod svoju zaštitu, izlije i izmoli obilje milosti za vas i na vas, i neka vas vodi vječnim putovima! Sve tako brzo prolazi, a i mi sa svime! Ta misao neka se duboko ukorijeni u vašim srcima, donijet će Vam mir i radost…” Majka Regina Terezija