“O Bože, zar si pozvao mene? Tvoje usne moje rekoše ime!”

 

Božji poziv, poput blagog lahora Ilijina, svaka osoba osjeti u svom srcu. Poziv nije nešto što nam je nadodano na ono što mi već jesmo, poziv je dio svake pozvane osobe od trenutka kad je nastala u krilu majčinu. Svaka osoba dođe do spoznaje svog osobnog poziva, prije ili kasnije. U vrijeme promišljanja i provjere da li je ono što u srcu osjeća autentično i od Boga velika pomoć su svećenici kao duhovno vodstvo, slušanje i čitanje Božje riječi i razne duhovne literature, susret s osobama koje prolaze ili su prošle slično iskustvo te drugi duhovni sadržaji i iskustva.

Djevojke koje osjećaju u srcu poziv na Bogu posvećeni život ili razmišljaju o njemu mogu nam se javiti na duhovno iskustvo i provesti nekoliko dana u našem samostanu (u vanjskom dijelu), sudjelovati s nama na molitvi i razgovarati sa sestrama.

Djevojke koje osjećaju poziv za Karmel mogu se javiti časnoj Majci i dogovoriti za karmelsko iskustvo koje traje do 3 mjeseca gdje kroz molitvu i život sa sestrama unutar samostana mogu provjeriti i razlučiti svoj poziv.